Pages

Thursday, March 20, 2008

uitnodiging voor een nieuw begin in tklooster

Ploegstraat 27 Antwerpen (achterkant ZOO)
VRIJDAG 21 MAART
13 uur OPENDEUR snacks en drank aan 1 €
19 uur VOLXKEUKEN maaltijd aan 2 €
21uur FUIF met oa DWANGBUIZERDEFFECT en ZOU OF ZOUNDZ

Begin december 2007 heeft DAK (Daklozen Aktie Komitee vzw) haar intrek genomen in het voormalige Dominicanenklooster aan de Ploegstraat te Antwerpen dat begin december 2007 leeg kwam te staan. Totdat de eigenaar, de Provincie Antwerpen, een nieuwe bestemming heeft voor de gebouwen of totdat deze afgebroken worden willen we er onze gewone activiteiten ontplooien. Een laagdrempelige nachtopvang voor daklozen, een inloop voor straatbewoners, voedselprojecten zoals de befaamde Volxkeuken, kunstateliers, een IT workshop, een fietsatelier, ……...Het bureel van DAK waar de sociale en juridische dienstverlening wordt aangeboden zal ook naar tklooster verhuizen. Een gemotiveerd team vrijwilligers heeft tonnen vuil en rommel dat door de vorige bewoners was achtergelaten geruimd. Er werd geplaasterd en gekuist. Elektriciteits- en waterleidingen werden gedeeltelijk hersteld. Nu wordt de keuken opgebouwd. Er wordt geschuurd en geschilderd. Er is nog heel veel werk. We zoeken nog volgend materieel en materiaal.
ijskasten, muur- en houtverf, verfborstels en -rollen, plaaster, cement, muurtegels, elektriciteitsmaterieel, lampen, kachels, matrassen, , lakens en kopkussens, waterbuizen en koppelingen, kuisgerief, ladders, …..
Wil je meehelpen in?. Schenk je materieel? We komen het ophalen. Bel 0494/80 73 50
Tot de nachtopvang effectief functioneert kunnen we niemand meer opvangen. Sorry daarvoor.
Philippe De Craene, Coördinator
Financiële bijdragen kunnen gestort worden op de bankrekening 001-3078909-11 van DAK vzw. Er wordt een kasboek bijgehouden dat op elk moment beschikbaar is voor steunders en actievelingen.
http://www.daklozenaktiekomitee.be/

No comments: