Pages

Friday, March 28, 2008

Nieuws van tklooster in Antwerpen

In Antwerpen is heeft het DAK een leegstaand kloostergebouw, eigendom van de provincie, ingetrokken om er een sociaal project voor straatbewoners uit te bouwen (zie berichtvan 20 maart). Gisteren stuurden zij ons deze mail met goed nieuws, en een oproep tot steun:
"26 maart 2008
Goed nieuws. Tijdens de opendeur van tklooster op vrijdag 21maart heeft de heer Marc Wellens, in naam van de Provincie Antwerpen, positief geantwoord op de vraag van DAK om het voormalige Dominicanenklooster te mogen gebruiken totdat de gebouwen afgebroken wordt. Dat wil zeggen dat we er gedurende enkele jaren kunnen functioneren.
De werken gaan voort. Planning is als volgt: In de kelder en elders aanvoer- en afvoerbuizen, die verdwenen waren, vervangen voor wateraanvoer van de toiletten en wasbakken die deel gaan uitmaken van de nachtopvang. De electriciteitsleidingen verbeteren. Vodden, papier en andere rommel ruimen. De gangen fix & finishen en schilderen. De grote keuken afwerken. De ruimtes voor de bewoners en de nachtopvang installeren. Het bureel van DAK installeren en verhuizen.
Eenieder die een bijdrage wil leveren aan deze werken en/of aan de werking van tklooster en haar projecten wordt vriendelijk uitgenodigd op de
1e kloostervergadering die plaats heeft op 11 april 2008 om 17.00 uur in tklooster aan de Ploegstraat 27 ( achterkant van de zoo )te Antwerpen.
DAK ZKT sociaal bewogen mensen met ervarings- en/of professionele deskundigheden die een deel van hun energie en tijd willen investeren in volgende projecten:
Keukenprojecten: De keuken kan, mits eenvoudige afspraken, voor verschillende sociale keukenprojecten gebruikt worden. De volxkeuken, een vegetarische keuken waar je aan 1 € kan eten, is er daar één van en zal vanaf midden- of eind april 1 maal per week functioneren. Na een tijd kan er naar 2 dagen gegaan worden. Ieder kan meedoen.
De inloop waar straatbewoners kunnen verpozen, en iets consumeren zal eind april van start gaan. Te beginnen met 1 maal per week een aantal uren. Tijdstip moet nog bepaald worden.
Voordat met de nachtopvang kan begonnen moeten er nog een aantal dingen gebeuren. De toiletten,de elektriciteit, schilderen, installeren……
We zijn nog op zoek naar een Ijskast, bedden, matrassen, lakens en kopkussens, muur- en houtverf, borstels en rollen, buizen en koppelingen, elektriciteitsmaterieel en lampen, kachels, cement, plaaster, tegellijm en tegels, …………..

Contacteer
Koen Calliauw op 0495/530092 of Philippe De Craene op 0494/807350

Geldelijke giften voor tklooster kunnen gestort worden op de bankrekening van DAK vzw
001 3078909 11 met vermelding 'tklooster' Er wordt een kasboek bijgehouden dat op elk moment beschikbaar is voor steunders en actievelingen."

No comments: