Pages

Monday, May 14, 2007

agenda

op
Op zaterdag 15 december loopt het ministerie mee in de betoging van de vakbonden. Samenkomst om 10u aan de Koningstraat 123.

Op zaterdag 16 februari 2008 zal in Brussel het Forum van de Wooncrisis plaatsvinden.
Dit evenement wil praktische oplossingen zoeken en tonen voor de huidige wooncrisis, en op zoek gaan naar nieuwe manieren om de strijd voor het recht op wonen te voeren.

De wooncrisis treft vandaag alle sociaal zwakkere groepen in de samenleving. Sommigen, zoals vluchtelingen en daklozen, worden nog harder getroffen.
De armsten besteden ruim 60 procent van hun inkomen aan huisvesting.Momenteel zijn er in België in een aantal grotere steden groepen actief die op creatieve en onconventionele manieren mensen huisvesten en/of strijd voeren voor het recht op wonen voor iedereen. Het Forum wil een betere samenwerking tussen deze initiatieven stimuleren. Deze dag bieden we een podium aan een aantal van die groepen. Ze zullen zich voorstellen en hun ervaringen en bevindingen beschrijven. Er zal onder andere gefocust worden op initiatieven die daklozen en vluchtelingen ondersteunen. Daarnaast nodigen we alle andere groepen en geïnteresseerden uit om in thematische workshops mee te denken over nieuwe strategieën en om ervaringen uit te wisselen. Om de deelnemers aan het forum extra inspiratie te geven worden er ook groepen uitgenodigd uit Frankrijk en Nederland. Aan het einde van de dag hopen we een meer zichtbare en effectieve woonstrijd te kunnen realiseren die collectief herkenbaar is in verschillende regio's.Dit forum vindt plaats in samenwerking met het Ministerie van Wooncrisis, een aktie- en overlegplatform tussen verschillende verenigingen en mensen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonie, actief voor huisvesting voor iedereen. Voorafgaand aan het Forum organiseerde het Ministerie al een reeks sessies in de woongemeenschap Koningsstraat 123 (Brussel) waarbij verschillende groepen hun activiteiten rond het recht op wonen voorstelden aan het publiek. De resultaten van deze reeks zullen mee de basis vormen voor het programma van het Forum van de Wooncrisis.Dit evenement is open voor iedereen die wil strijden voor het recht op betaalbaar en kwaliteitsvol wonen.
16 februari, een datum om nu in je nieuwe agenda te noteren. Meer informatie volgt. Wil je meewerken of heb je ideeën, neem dan contact op met ons. Verspreid deze boodschap.
Voor meer informatie: ministeredelacrise@gmail.com

1 comment:

mallondre said...

Een prachtig initiatief dat hopelijk ook de corruptie van bepaalde politieke partijen en hun politieke en financiële banden met de immobiliënsector blootlegt.

Jan Boeykens
http://slaaapkamers-met-zwembad.skynetblogs.be/